Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Op onze blog pagina delen wij het laatste nieuws en onze kennis graag met je.

Hoe komt je website hoger in Google?

Hoe komt je website hoger in Google?

Elke online ondernemer wil natuurlijk op de eerste pagina in Google komen, of beter nog: de eerste plek. Een hoge positie in Google betekent namelijk niet alleen meer bezoekers, maar ook meer verkopen. Helaas bereik je die eerste plek als ondernemer niet zomaar. Vraag jij je wel eens af waarom je website of webshop nog niet boven de zoekresultaten van je concurrenten staat? Op deze pagina delen wij de meest voorkomende oorzaken graag met je. En dat niet alleen!

Een website back-up is goud waard

Een website back-up is goud waard. Stel dat je website wordt gehackt en bestanden worden geïnfecteerd of per ongeluk worden verwijderd. Wat dan? Hoe erg zou het wel niet zijn als je website opeens verdwenen is? En je hebt geen recente website back-up! Voor veel ondernemers valt dit in de categorie nachtmerries die hopelijk nooit uitkomt.

Wat is Drupal 9 precies?

Wat is Drupal 9 precies? Drupal is een open source Content Management Systeem (CMS). Te vergelijken met WordPress en Joomla bijvoorbeeld, maar veel krachtiger en meer schaalbaar. Drupal is gratis te installeren (geen licentiekosten, niet snel even opgezet) en bevat alle basisfuncties die standaard zijn voor een Content Management Systeem, zoals:

Waarom voor Drupal kiezen

Waarom voor Drupal kiezen. Drupal is een bijzonder en zeer populair Content Management Systeem en wordt vaak geprezen omwille van zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Drupal is geschikt voor tal van soorten websites en bevat functionaliteiten voor social networking en communities (blog, forum, individuele profielen, ...), maar ook voor multimedia toepassingen, CRM en e-commerce.

Drupal werd in 1999 door de Belgische student Dries Buytaert als message board ontwikkeld en groeide in een recordtempo uit tot één van de krachtigste content management frameworks ter wereld.

Wordpress vs Drupal

Vergelijkingen van Drupal met Wordpress komen op hetzelfde neer als het vergelijken van een keyboard met een muis. Hoewel je met beide apparaten jouw computer kunt besturen, zijn het twee wezenlijk verschillende gereedschappen die je dus ook op andere aspecten moet beoordelen. Wordpress heeft meer weg een CMS terwijl Drupal ernaar neigt een framework te zijn. Hoewel cijfers informatief kunnen zijn, wordt het ene hoger waarderen dan het andere pas betekenisvol in het licht van een specifieke taak.

Wat is Joomla?

Joomla is een Open Source Content Management Systeem (CMS). Joomla is vrij te verkrijgen, gratis en voor niks. Iedereen mag het kosteloos gebruiken. Joomla wordt ontwikkeld en onderhouden door de community die ook in Nederland actief is.

De naam Joomla komt uit het Swahili woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als een geheel' betekend. Joomla in z’n huidige vorm bestaat sinds 2005, maar Mambo is de voorloper van Joomla.

Waarom zou ik Joomla moeten gebruiken?

Joomla! is een vrij, open-source Content Management Systeem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina's, RSS-feeds, printversies van pagina's, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project te benadrukken. Joomla!

Is een website met CMS noodzakelijk?

Wat zijn de voordelen van een CMS? Wanneer je website over een goed CMS beschikt kan je zelf altijd en overal de inhoud van je website aanpassen zonder enige programmeer kennis. Een basiskennis html kan wel een voordeel zijn, dit is een gigantisch voordeel, zo kan je zelf zorgen voor de inhoud van je website. Een goede website is een website met kwalitatieve informatie die altijd up to date is en goed onderhouden wordt, een Content Management Systeem kan hierbij helpen.

Interne links zijn goud voor je bezoekers én voor Google

Heb je soms het idee dat het plaatsen van interne links wel heel veel moeite kost? Dat er meer tijd zit in het vinden van de juiste pagina dan dat dit ooit op gaat leveren? Mooi zo. Dan hebben wij deze blog namelijk speciaal voor jou geschreven.

Je kunt namelijk niet zonder interne links. Ze zijn van enorm belang voor de bezoekers op je website en ze spelen een grote rol bij het bepalen van jouw positie binnen de zoekresultaten. Hoe zit dat nou allemaal en hoe kun je zelf interne links gemakkelijk op de juiste manier gebruiken?

Met deze tips zet je Twitter in voor je SEO

Het optimaliseren van websites met zoekwoorden, linkbuilden en het publiceren van blogposts zijn niet de enige methoden die je kan gebruiken om jouw website te optimaliseren. Je kunt namelijk ook jouw Twitter-account slim inzetten.

Wist je dat Google en Twitter een goede samenwerking hebben? Deze samenwerking geeft Google toegang tot de Twitter tijdlijn, waardoor de zoekmachine van Google twitter berichten ook in hun zoekresultaten laat zien. Dit geeft Twitter een belangrijke rol in zoekmachine optimalisatie.

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.