Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Op onze blog pagina delen wij het laatste nieuws graag met je.

Een website back-up is goud waard

Een website back-up is goud waard. Stel dat je website wordt gehackt en bestanden worden geïnfecteerd of per ongeluk worden verwijderd. Wat dan? Hoe erg zou het wel niet zijn als je website opeens verdwenen is? En je hebt geen recente website back-up! Voor veel ondernemers valt dit in de categorie nachtmerries die hopelijk nooit uitkomt.

Wat is Drupal 9 precies?

Wat is Drupal 9 precies? Drupal is een open source Content Management Systeem (CMS). Te vergelijken met WordPress en Joomla bijvoorbeeld, maar veel krachtiger en meer schaalbaar. Drupal is gratis te installeren (geen licentiekosten, niet snel even opgezet) en bevat alle basisfuncties die standaard zijn voor een Content Management Systeem, zoals:

Waarom voor Drupal kiezen

Waarom voor Drupal kiezen. Drupal is een bijzonder en zeer populair Content Management Systeem en wordt vaak geprezen omwille van zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Drupal is geschikt voor tal van soorten websites en bevat functionaliteiten voor social networking en communities (blog, forum, individuele profielen, ...), maar ook voor multimedia toepassingen, CRM en e-commerce.

Drupal werd in 1999 door de Belgische student Dries Buytaert als message board ontwikkeld en groeide in een recordtempo uit tot één van de krachtigste content management frameworks ter wereld.

Wordpress vs Drupal

Vergelijkingen van Drupal met Wordpress komen op hetzelfde neer als het vergelijken van een keyboard met een muis. Hoewel je met beide apparaten jouw computer kunt besturen, zijn het twee wezenlijk verschillende gereedschappen die je dus ook op andere aspecten moet beoordelen. Wordpress heeft meer weg een CMS terwijl Drupal ernaar neigt een framework te zijn. Hoewel cijfers informatief kunnen zijn, wordt het ene hoger waarderen dan het andere pas betekenisvol in het licht van een specifieke taak.

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.