Internetbureau Stradius ~ Uw partner in webdevelopment

Internetbureau Stradius

Is uw website wel van u?

Staat uw website bij SIDN op uw eigen (bedrijfs) naam en uw e-mailadres geregistreerd? Een van de meest voorkomende problemen is dat een domeinnaam bij SIDN op naam van een ander dan de rechthebbende ondernemer staat geregistreerd.

BENT U OOK OFFICIEEL DE EIGENAAR?

Om de een of andere reden merken we steeds vaker vreemde zaken rond domeinregistraties. Een van de meest voorkomende problemen is dat een domeinnaam NIET op naam van de ondernemer is geregistreerd.

Een voorbeeld:
Een ondernemer heeft aan een webdesigner gevraagd om voor zijn nieuwe website ook de .NL domeinnaamregistratie te regelen. De webdesigner plaatst de registratie vervolgens op zijn eigen bedrijfsnaam en niet op naam van de opdrachtgever. In de meeste gevallen hoeft er dan bijvoorbeeld bij een verhuizing naar een andere hoster nog niets fout te gaan, zolang de webdesigner meewerkt en de verhuiscode wil verstrekken, tenslotte is hij als houder geregistreerd ('token' bij SIDN, 'auth code' bij bijvoorbeeld .com domeinen).

U BENT UW DOMEIN, WEBSITE EN E-MAIL KWIJT!

Maar stel, de webdesigner op wiens naam de domeinnaam ooit is geregistreerd, wil de verhuiscode NIET aan u verstrekken, of gaat zelfs failliet. Dan zijn de rapen gaar, u bent uw domein, uw website en uw e-mail kwijt. Of de webdesigner lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Een eventuele overdracht van het domein op uw naam kan dan niet worden doorgezet. Als het dan ook nog eens om een buitenlandse domeinnamen gaat, is het al helemaal een hopeloze zaak. Dan kunt u naar uw domeinnaam fluiten.

ONS ADVIES:

Sta erop dat uw domeinnaam geregistreerd wordt op uw eigen (bedrijfs)naam met uw eigen e-mailadres! Vraag naar deze gegevens, en bewaar deze heel goed.

strategie-ontwerp-ontwikkeling-internetbureau-limburg-stradius

Deel deze pagina!

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?

Neem vandaag nog contact met ons op

  NEEM CONTACT OP

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met ons privacy statement.