De voordelen van een SSL-certificaat

De laatste tijd hoort u steeds meer over veilige HTTPS-websites en SSL-certificaten. We merken dat dit voor veel ondernemers nog een onbekend begrip is en dat vaak niet duidelijk is waarom een veilige website met een SSL-certificaat zo belangrijk is. Wat is een SSL-certificaat precies, en waarom is het zo belangrijk? U leest het op deze pagina.

Beveiligde gegevens door een SSL-certificaat

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een klein gegevensbestand dat een cryptografische key digitaal koppelt aan de gegevens van uw zakelijke website. Na de installatie wordt het hangslot in de adresbalk geactiveerd en verandert "http" in "https". Simpel gezegd betekent dit dat het dataverkeer op uw website volledig beveiligd is. Een SSL-certificaat wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardgegevens, persoonlijke inloggegevens en andere privacy gevoelige informatie. Wanneer dit soort gegevens onbeveiligd worden verzonden via het internet, kunnen deze worden onderschept en zelfs worden gestolen.

Cybercriminelen kunnen gemakkelijk bij deze data wanneer de website niet beveiligd is. Een goed beveiligde website is dus zeer belangrijk wanneer er gegevensoverdrachten plaatsvinden. Niet alleen de gegevens die bezoekers naar uw website versturen worden beschermd. Het certificaat beveiligt namelijk twee kanten op. Ook de gegevens die u via uw website wilt tonen of versturen worden volledig beveiligd, zodat u zeker weet dat de bezoeker ook krijgt wat u hebt aangeboden.

Uw voordeel van een SSL-certificaat

Het is erg belangrijk dat persoonlijke gegevens goed beveiligd zijn. Dat vinden zoekmachines ook. Zij geven zelfs een boost in de ranking van websites met een SSL-certificaat. Wanneer u een hogere positie in de zoekresultaten wilt behalen, is het dus van groot belang dat uw website over een SSL-certificaat beschikt. Google geeft ook een waarschuwing aan mensen die proberen in te loggen op een "onbeveiligde website". Deze waarschuwing schrikt mensen af, waardoor het bouncepercentage van uw website sterk zal toenemen.

Wilt u een SSL-certificaat aanvragen

Veiligheid en vertrouwen zorgen ervoor dat mensen bereid zijn om hun gegevens achter te laten of om een aankoop te doen. Een SSL-certificaat biedt deze veiligheid. Bij Stradius bieden wij verschillende SSL-certificaten aan. Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en de installatie van een veilig en betrouwbaar SSL-certificaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52
Het delen van deze pagina via onderstaande social media buttons stellen wij zeer op prijs!