Overslaan en naar de inhoud gaan
Een website back-up is goud waard

Een website back-up is goud waard. Stel dat je website wordt gehackt en bestanden worden geïnfecteerd of per ongeluk worden verwijderd. Wat dan? Hoe erg zou het wel niet zijn als je website opeens verdwenen is? En je hebt geen recente website back-up! Voor veel ondernemers valt dit in de categorie nachtmerries die hopelijk nooit uitkomt.

Dagelijks, wekelijks of maandelijkse back-up

Hoewel het voor veel ondernemers als vanzelfsprekend is, is het voor veel bedrijven iets geheel nieuws. Het maken van een WEBSITE BACKUP zou echter afhankelijk van het type, en de inhoud van je website, dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten gebeuren. Het kan immers zomaar zo zijn dat er onbedoeld bestanden gewist, overschreven of beschadigd worden. Daarom is het verstandig om regelmatig een complete website backup te (laten) maken. Zo kun je de eventuele schade voor je bedrijf beperken omdat er altijd een vrij recente versie van je complete website is gemaakt.

Wie is er verantwoordelijk?

Jij als ondernemer bent zelf verantwoordelijk voor het maken of laten maken van een goede site back-up. Immers is de website jouw eigendom en ben je zelf verantwoordelijkheid over deze bestanden. Je hostingprovider maakt ook regelmatig back-ups, echter die zijn meestal alleen voor intern gebruik.

Financiële schade beperken

Wanneer je online zaken doet, dan is een website natuurlijk erg belangrijk voor je inkomsten. Het is dus zonde als er iets misgaat en je complete website lange tijd eventueel onbereikbaar is. Naast inkomsten die je misloopt, kan dit zelfs je reputatie als bedrijf enorm schaden. Een website back-up zorgt ervoor dat je zakelijke website dus zo snel mogelijk weer online bereikbaar is en de financiële schade voor je bedrijf hierdoor beperkt blijft.

Hackers en malware liggen altijd op de loer

Hackers en malware zijn tegenwoordig een reële bedreiging voor websites. In het nieuws heb je vast weleens gelezen of gehoort dat een grote website gehackt is. Dat jouw website misschien minder bekend is, betekent niet dat je geen slachtoffer kan worden van hackers of malware. Het hanteren van bijvoorbeeld een standaard gebruikersnaam en geen sterk wachtwoord of het niet tijdig installeren van belangrijke updates kan er al voor zorgen dat je website gevaar loopt.

Verzeker je van een goede website back-up

Verzeker jezelf als ondernemer van een goede website back-up om na een eventuele hack eventueel veranderde wachtwoorden, verborgen reclameboodschappen in je webpagina's of gewijzigde hyperlinks ongedaan te maken en een schone versie van je complete website snel te herstellen.

Periodieke website backup laten maken?

Wij onderhouden en beheren als internetbureau zakelijke websites snel en vakkundig en maken uitsluitend op basis van je persoonlijke voorkeur dagelijks, wekelijks of maandelijks complete website back-ups als extra dienst.

 

Het hebben van een goede website backup geeft je altijd een zeker en veilig gevoel.

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.