Een website back-up is goud waard

Stel dat uw website wordt gehackt en bestanden worden geïnfecteerd of verwijderd. Wat dan? Hoe erg zou het wel niet zijn als uw website opeens verdwenen is? En u heeft geen recente website back-up! Voor veel ondernemers valt dit in de categorie nachtmerries die hopelijk nooit uitkomt.

Dagelijks, wekelijks of maandelijks

Hoewel het voor sommigen als vanzelfsprekend is, is het voor anderen iets geheel nieuws. Het maken van een WEBSITE BACKUP zou echter afhankelijk van het type, en de inhoud van uw website, dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten gebeuren. Het kan immers zomaar zo zijn dat er onbedoeld bestanden gewist, overschreven of geïnfecteerd worden. Daarom is het verstandig regelmatig een website backup te (laten) maken. Zo kunt u de eventuele schade beperken omdat er altijd een vrij recente versie van uw complete website is gemaakt.

Wie is er verantwoordelijk?

U als ondernemer bent zelf verantwoordelijk voor het maken of laten maken van een goede back-up. Immers is de website uw eigendom en draagt u zelf de verantwoordelijkheid over uw eigen bestanden. Uw hostingprovider maakt ook regelmatig backups, echter die zijn meestal alleen voor intern gebruik.

Financiële schade beperken

Wanneer u online zaken doet, is een website erg belangrijk voor uw inkomsten. Het is dus zonde als er iets misgaat en uw website hierdoor lange tijd onbereikbaar is. Naast inkomsten die u misloopt, kan dit zelfs uw reputatie schaden. Een website back-up zorgt ervoor dat uw zakelijke website zo snel mogelijk weer online bereikbaar is en de financiële schade beperkt blijft.

Hackers en malware liggen altijd op de loer

Hackers en malware zijn tegenwoordig een reële bedreiging ook voor uw website. In het nieuws heeft u vast weleens gelezen of gehoort dat een grote website gehackt is. Dat uw website misschien minder bekend is, betekent niet dat u geen slachtoffer kan worden van hackers of malware. Het hanteren van een standaard gebruikersnaam en geen sterk wachtwoord of het overslaan van een belangrijke update kunnen er al voor zorgen dat uw website gevaar loopt.

Verzeker uzelf als ondernemer met een website back-up om na een eventuele hack veranderde wachtwoorden, verborgen reclame in uw webpagina's en gewijzigde hyperlinks ongedaan te maken en een schone versie van uw website compleet te herstellen.

Periodieke website backup laten maken?

Het hebben van een complete website backup geeft u als ondernemer altijd een zeker en veilig gevoel. Wij onderhouden en beheren zakelijke websites snel en vakkundig en maken uitsluitend op basis van uw persoonlijke voorkeur dagelijks, wekelijks of maandelijks website back-ups als extra dienst.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52
Het delen van deze pagina via onderstaande social media buttons stellen wij zeer op prijs!