Google Mijn Bedrijf voor alle ondernemers

Als bedrijf wilt u natuurlijk altijd goed vindbaar zijn. Zowel Online als offline. Google Mijn Bedrijf is er voor alle ondernemers. Met Google Mijn Bedrijf bereikt u als ondernemer meerdere vliegen in één klap. We lichten een aantal voordelen toe om te kunnen concluderen waarom Google Mijn Bedrijf belangrijk is voor de online en offline vindbaarheid van uw bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf precies?

Voordat we de voordelen op een rij zetten, is het handig om kort te vertellen wat Google Mijn Bedrijf precies is. Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waar u als ondernemer alle belangrijke gegevens over uw bedrijf gratis kunt delen. Met deze gratis dienst zorgt u meteen dat uw bedrijfsgegevens uniform worden vermeld in andere Google-diensten, zoals Google Search (de zoekmachine) en Google Maps.

Uw bedrijfsgegevens online altijd up to date

Het belangrijkste voordeel van Google Mijn Bedrijf wordt hierboven al genoemd. Met een enkele handeling in Google Mijn Bedrijf zorgt u dat u up-to-date bent in diverse andere diensten van Google. En dat is belangrijk! Zeer belangrijk! Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen (potentiele klanten) voor een dichte deur staan van een kantoor, restaurant of schoonheidssalon omdat Google denkt dat ze open zijn. Google probeert namelijk van alle content op een website een inschatting te maken van bijvoorbeeld de openingstijden. Die inschatting klopt niet altijd. Met als mogelijk gevolg dat een ontevreden gebruiker van zijn slechte ervaring een negatieve recensie op Google achterlaat. Doordat u met Google Mijn Bedrijf zelf de regie kunt voeren over uw gegevens, is het cruciaal om uw doelgroep correct te informeren over uw bedrijf.

Zijn uw bedrijfsgegevens via Google Mijn Bedrijf nog up to date?

Altijd goed vindbaar en zichtbaar via Google

Een ander groot voordeel is dat ondernemers die gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, een mooie prominente en zichtbare plek krijgen in de zoekmachine van Google. Uw springt dus meteen in de spotlights zodra iemand uw bedrijf zoekt via Google. Google laat de zoeker dan meteen zien welke diensten u aanbiedt, waar uw kantoor zich bevindt en wat de (correcte) openingstijden zijn van uw bedrijf. Daarnaast geeft Google een aantal call-to-action opties, zoals een doorlink naar uw website. Gebruikers hebben de mogelijkheid om u direct te bellen en door te klikken naar Google Maps om een route uit te stippelen die leidt naar uw bedrijf. Allemaal gratis extra's die een positieve bijdrage leveren voor uw bedrijf.

Makkelijker bereikbaar dankzij Google Maps

Uit onderzoek blijkt dat mensen inmiddels meer via de smartphone dan via de desktop zoeken op Google. Het gebruik van de smartphone wordt met de steeds uitgebreidere datapakketten ook steeds toegankelijker. Dat geldt tevens voor het gebruik van Google Maps. Vooral de optie om routes uit te stippelen met Google Maps wordt steeds populairder. Omdat u dankzij Google Mijn Bedrijf ook een goede plek krijgt in Google Maps, bent u als ondernemer in die app goed zichtbaar en vindbaar voor uw klanten. De route per auto, fiets, openbaar vervoer en lopend naar uw bedrijf zijn vervolgens makkelijk uit te stippelen.

Plaats belangrijk nieuws via Google Posts

Een leuke extra feature die Google Mijn Bedrijf onlangs heeft toegevoegd zijn Google Posts. In de beheeromgeving kunt u als bedrijf een update plaatsen die gekoppeld wordt aan uw zichtbare profiel in de zoekmachine van Google. De update blijft vooralsnog exact één week online zichtbaar. Daarna verdwijnt de post automatisch. Het dwingt u als ondernemer daarom uw posts zo up-to-date mogelijk te houden. Posts die u bijvoorbeeld zou kunnen delen zijn blogs, folders, aanbiedingen, nieuwsbrieven en meer.

Aan de slag

Inmiddels begrijpt u als ondernemer het belang en de grote voordelen van Google Mijn Bedrijf. U zult er ongetwijfeld nu mee aan de slag willen gaan.

Kijk voor meer informatie op: https://www.google.com/intl/nl_nl/business/

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52
Het delen van deze pagina via onderstaande social media buttons stellen wij zeer op prijs!