Overslaan en naar de inhoud gaan
Is een website met CMS noodzakelijk

Wat zijn de voordelen van een CMS? Wanneer je website over een goed CMS beschikt kan je zelf altijd en overal de inhoud van je website aanpassen zonder enige programmeer kennis. Een basiskennis html kan wel een voordeel zijn, dit is een gigantisch voordeel, zo kan je zelf zorgen voor de inhoud van je website. Een goede website is een website met kwalitatieve informatie die altijd up to date is en goed onderhouden wordt, een Content Management Systeem kan hierbij helpen. Nog een groot voordeel is dat je de updates van je website zelf kan doen, wanneer het jou uitkomt, je moet niet te wachten tot wanneer je webdesigner tijd heeft om de gevraagde aanpassingen te doen.

Wat zijn de nadelen van een CMS?

Een Content Management Systeem kan ook nadelen hebben, zo is het soms moeilijk om de layout die je voor ogen hebt te bereiken zonder enige kennis van html en met enkel een WYSIWYG editor ter beschikking (Een WYSIWYG editor is een tool om teksten te voorzien van layout, een beetje te vergelijken met Word). De content die gegenereerd kan worden met een CMS wordt meestal in een vast stramien getoond op de website, het is vaak onmogelijk om hier van af te wijken. (bvb alle producten worden op eenzelfde manier weergegeven, foto’s links, tekst en info rechts), wanneer een webdesigner pagina per pagina ontwerpt is er grafisch veel meer mogelijk om bijvoorbeeld producten op hun best weer te geven.

Websites met een Content Management Systeem zijn vaak ook duurder dan websites zonder een CMS, een Content Management Systeem vergt de nodige extra programmatie waardoor de kostprijs van de website kan oplopen.

Heb ik een Content Management Systeem nodig?

Voor ieder project kan deze vraag een ander antwoord hebben. Is de inhoud van je site voortdurend onderhevig aan updates en veranderingen? Dan is er geen twijfel mogelijk, in dat geval heb je nood aan een goed CMS om kort op de bal te spelen en op termijn kosten te besparen.

Is de inhoud van je website vooral statisch en is er weinig nood aan updates dan is het aan te raden om eens na te denken of de voordelen van een CMS opwegen tegen de nadelen en de kosten. Misschien wegen de kosten van de updates lang niet op tegen de kosten van een CMS, dan is het beter om de updates door je webdesigner te laten doen om kosten te besparen.

Conclusie

Niet ieder internetproject heeft echt nood aan een Content Management Systeem, laat je niet verleiden tot de aankoop van een duur of ingewikkeld CMS als de inhoud van je website hier niet om vraagt.

Wil je een professionele CMS website laten maken, kies dan voor de professionals van Stradius!

Stradius is gespecialiseerd in het leveren van kwalitatieve Drupal, Joomla en HTML5 websites.

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.