Overslaan en naar de inhoud gaan
Waarom zou ik Joomla moeten gebruiken

Joomla! is een vrij, open-source Content Management Systeem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina's, RSS-feeds, printversies van pagina's, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project te benadrukken. Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public License.

Een aantal voordelen van Joomla op een rijtje:
  • Joomla is een zeer gebruikersvriendelijk en gratis Content Management Systeem. Dit betekent dat je kostenloos zelf je website kunt bijhouden zonder enige kennis van html, ftp of css. Zeggen deze termen je weinig? Dan is Joomla wellicht de juiste oplossing voor uw website.
  • Joomla heeft zich inmiddels bewezen als één van de beste systemen op dit gebied. Dit blijkt wel uit het feit dat wereldwijd miljoenen websites gebruik maken van Joomla.
  • Joomla is uitermate geschikt voor dynamische en interactieve websites.
  • Joomla is open source software en tevens gratis verkrijgbaar. Dit in tegenstelling tot andere Content Management Systemen die over het algemeen zeer prijzig zijn. Open source software heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbaar alternatief voor dure systemen.
  • Het open source karakter van Joomla heeft als gevolg dat wereldwijd continu wordt gewerkt aan nieuwe uitbreidingen op het systeem. De mogelijkheden om een Joomla website uit te breiden zijn daardoor bijna onbeperkt. Een webwinkel, nieuwsbrievensysteem, foto-gallery, meerdere talen, formulieren: praktisch alles is mogelijk binnen het Joomla-framework.
  • Joomla wordt ondersteund door een zeer grote wereldwijde community van actieve developers. Dit betekent dat het systeem voortdurend wordt doorontwikkeld en verbeterd.
  • De hoeveelheid informatie en ondersteuning die op het gebied van Joomla die te vinden is op het internet is zeer omvangrijk.
  • Het aantal bedrijven dat diensten aanbiedt op het gebied van Joomla is de laatste jaren explosief gegroeid. Bent je niet tevreden over het bedrijf wat je huidige Joomla-website heeft gebouwd of onderhoudt? Joomla maakt dat je zeer gemakkelijk kunt overstappen naar een andere dienstverlener. Kortom: je bent niet langer afhankelijk van één, wellicht duur, webdesign- of reclamebureau.
  • Joomla is een webbased-applicatie. Een internetverbinding is het enige wat je nodig hebt om je website te updaten en te onderhouden.

Wil je een professionele Joomla website laten maken, kies dan voor de Joomla specialisten van Stradius!

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.