Overslaan en naar de inhoud gaan

Content optimalisatie (SEO)Met Content Optimalisatie behaal je de maximale conversie uit je website!

Met Content Optimalisatie behaal je de maximale conversie uit je website!

Content optimalisatie is een belangrijk onderdeel van Online Marketing. Om online vindbaar te zijn heeft je website content nodig. Op basis van deze content bepaalt Google waar de website over gaat. Aan de hand hiervan beslist Google bij zoekopdrachten in de zoekmachine of de aanwezige content van je website relevant is voor de betreffende zoekopdracht. Om de kans op vindbaarheid zo groot mogelijk te maken, creëren wij samen met jou goede content voorzien van slim gekozen zoekwoorden.

Je voordeel van Content Optimalisatie

  Goede content levert meer traffic op
  Goede content kan een klant beïnvloeden
  Goede content bereikt je doelgroep
  Hogere scores in zoekmachine resultaten
  Een betere leesbaarheid van de content
  Een betere zichtbaarheid van de website
  Een betere vindbaarheid van de website
  Meer potentiële klanten, omzet en winst

A website without Content Optimization is like a car without wheels. It will take you nowhere!

Hoe werkt content optimalisatie?

Wij bieden met content optimalisatie ondersteuning bij het bepalen van de juiste zoektermen om je doelgroep effectief te bereiken. Uit een content analyse groeperen we zoektermen die we vervolgens in de pagina teksten verwerken. Google heeft zich zo ontwikkeld dat het relevante zoektermen maar ook synoniemen aan elkaar kan koppelen. We schrijven dus geen teksten gericht op een zoekterm, maar we ontwikkelen "topic" teksten. Hierbij houden we rekening met de density van de zoektermen die in de tekst terugkomen en de opbouw van koppen en subkoppen (h1-h6 tags) met bijpassende alinea’s.

Hoe wij content optimalisatie aanpakken

Wil je op korte termijn content optimalisatie effectief inzetten? Wij helpen je bij het effectief vergroten van je online bereik, en doen dat onder meer door:

Verdiepende en verbredende teksten

Leesbare content teksten blijven belangrijk voor de bezoekers op je website. Je website bezoekers willen geen ellenlange teksten lezen, maar snel en beknopt die informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. Om toch de diepte in te kunnen gaan of een brede uitleg te kunnen geven, maken we hier andere website pagina’s voor aan. Vanuit de huidige teksten maken we vervolgens interne links aan naar deze verdiepende, verbredende of andere soort relevante teksten. Op deze manier houden we de teksten leesbaar, de website overzichtelijk en toegankelijk voor zowel Google als je bezoeker.

De zoekintentie beantwoorden

Wat echt belangrijk is: je bezoeker helpen met de juiste content. In de content tekst moet je antwoord geven op de zoekvraag die hij heeft. Je richt je in feite dus meer op een onderwerp dan op specifieke zoekwoorden. Waar de bezoeker graag een antwoord op wil hebben hangt af van de fase waarin hij zich bevindt. Zit hij in de oriëntatiefase dan is het vaak puur algemene informatie. Zodra iemand in de conversiefase zit gaat het juist om specifieke informatie over een dienst of product. Tijdens het schrijven van content teksten houden wij hier altijd rekening mee.

Meta tags optimaliseren

Naast de inhoudelijke content op je pagina’s, dus de tekst en eventueel beeldmateriaal, optimaliseren we ook de zeer belangrijke meta’s. Meta’s bestaan uit een meta titel en een meta description. Deze titel en omschrijving zijn zichtbaar in de Google zoekresultaten wanneer iemand een relevante zoekopdracht doet via een zoekmachine. Met deze titel en omschrijving wil je bereiken dat de bezoeker in de zoekresultaten op de link naar jouw pagina klikt. Het is dus eigenlijk een verleidelijk lokkertje voor een potentiële bezoeker die zeer relevant moet zijn voor de betreffende zoekopdracht. Om tot een goede meta titel en omschrijving te komen, testen en analyseren wij je website cijfers vanuit Google Search Console.

Content optimalisatie uitbesteden

Wil je op korte termijn meer rendement behalen uit je website? Heb je zelf niet de tijd of de vaardigheden om goede en pakkende teksten te schrijven? Wij helpen je als SEO specialist bij het redigeren en het optimaliseren van je huidige of nieuwe content naar goed converterende content teksten.

Wil je content optimalisatie effectief inzetten, kies dan voor de SEO specialisten van Stradius!

Onze werkwijze van A - Z

Een resultaatgerichte website of webshop begint altijd met een duidelijk plan. Daarom starten we bij internetbureau Stradius elk nieuw project met een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek volledig op maat.

Onze werkwijze

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Indien je geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat je eerst persoonlijk kennis wilt maken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek volledig op maat.