Full service Internetbureau

Succesvolle online oplossingen voor uw business onder één dak

GOOGLE MARKEERD ALLE HTTP WEBSITES ALS ONVEILIG

De ontwikkelingen op internet staan niet stil. We houden u graag op de hoogte van belangrijke wijzigingen die ook gelden voor uw website en waarvoor aanpassingen noodzakelijk zijn voor uw online business.

GEBRUIKT U NOG STEEDS EEN HTTP-VERBINDING?

Google is hard bezig met het verbeteren en veiliger maken van het internet en komt met een grote update voor Google Chrome. De belangrijkste wijziging is dat Google websites met een gewone HTTP-verbinding gaat weergeven als ONVEILIG. Deze wijziging is bedoeld om de internet ervaring van gebruikers te verbeteren.

BEVEILIG PRIVACY GEVOELIGE INFORMATIE VIA UW WEBSITE

Van oudsher geeft Google Chrome een melding in de adresbalk (een klein icoontje linksboven), echter werd een HTTP pagina nooit als ONVEILIG bestempeld. In eerste instantie heeft deze aanpassing een effect op websites die privacy gevoelige informatie via het internet zoals wachtwoorden, persoonlijke gegevens of betalingsgegevens verzenden en/of opslaan.

Bedenk dat er ook via uw contactformulier privacy gevoelige gegevens zoals naam, bedrijfsnaam en het e-mailadres verzonden wordt.

Google geeft daarnaast aan dat zij deze waarschuwing nog verder gaan uitrollen door uiteindelijk alle HTTP pagina's als ONVEILIG te markeren.

ONS ADVIES

Alle websites met HTTP-verbindingen die wachtwoorden, persoonsgegevens en/of betalingsgegevens opslaan, krijgen vanaf juli 2018 via de nieuwste versie van Google Chrome de melding dat zij ONVEILIG zijn. Dit kan een potentiele klant afschrikken om een account aan te maken, een bestelling te plaatsen of gebruik te maken van het contactformulier. En dat wilt u toch niet laten gebeuren?

Deze melding is eenvoudig te verhelpen door snel over te stappen naar een veilige HTTPS-verbinding, en tot aankoop van een SSL-certificaat over te stappen. De kosten vallen overigens reuze mee, of zijn via uw hosting provider zelfs gratis. Een website met een SSL-certificaat zorgt er overigens ook voor dat uw website een hogere ranking in de zoekresultaten van Google krijgt.

Normaal : http://www.stradius.nl

Veilig: https://www.stradius.nl

Webdesign & webdevelopment bureau Limburg ~ Stradius

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, uitstraling en betrouwbaarheid.

WAT IS HTTPS?

HTTPS staat voor 'Hyper Tekst Transfer Protocol Secure'. Het versleutelt alle processen en de communicatie tussen website en de bezoekers. HTTPS zorgt er voor dat de gegevens van uw website bezoekers/klanten veilig op het internet verwerkt worden en de gegevensstroom niet onderschept kunnen worden. Zo heeft u dus altijd een veilige verbinding en straalt u betrouwbaarheid uit naar uw website bezoekers en potentiële klanten.

SSL-CERTIFICAAT KOPEN

Stradius verzorgt het gehele traject, van concept tot exploitatie. Wij helpen u met de aankoop en het installeren van het SSL-certificaat en dragen zorg voor de toekomstige updates van het certificaat.

UPDATE:

Vanaf juli 2018 zal de nieuwste versie van Google Chrome alle websites zonder https-verbinding als 'niet veilig' markeren. Websites met een ssl-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als 'veilig' gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder zo'n certificaat krijgen geen slotje en worden doorgaans ook als 'niet veilig' gemarkeerd. Vanaf juli zal de nieuwste versie van Chrome dit consequent doen voor alle http-websites.

MEER INFORMATIE?

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    045 - 5355252

ONZE EXPERTISE

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?