Wij maken het MKB online succesvoller

GOOGLE MOBILE FIRST WORDT IN 2017 PRIMAIR

Gaat uw positie in Google binnenkort veranderen? Een mobile-friendly website wordt nog belangrijker en u kunt als succesvol ondernemer niet meer achterblijven!

WORDT UW WEBSITE EEN VERBORGEN UITHANGBORD?

Uw positie in Google wordt binnenkort op een andere manier bepaald. Uw zakelijke website moet niet alleen mobielvriendelijk zijn maar moet ook snel laden!

MOBIELVRIENDELIJK WORDT NOG BELANGRIJKER

Het hebben van een mobielvriendelijke website wordt voor ondernemers steeds belangrijker, vooral voor de vindbaarheid. Maar in 2017 gaat Google haar zoekresultaten aanpassen: een mobile-friendly website wordt nog belangrijker en u kunt niet meer achterblijven! Om mee te gaan met de rest heeft u als ondernemer een mobielvriendelijke website nodig!

WAT HOUDT DE MOBILE-FIRST INDEXERING IN?

Deze mobile-first index betekent dat Google qua indexering de mobiele versies van webpagina's de primaire voorkeur geeft boven de desktopversie. De mobile-first indexering wordt meteen wereldwijd doorgevoerd. Deze omschakeling zorgt ervoor dat de mobiele versie van uw website leidend wordt. Dus is het ook voor uw onderneming belangrijk dat u een mobielvriendelijke website heeft.

WAAROM MOBILE-FIRST?

Sinds 2015 worden er meer zoekopdrachten vanaf een smartphone dan vanaf een desktop gedaan. Om mobiele bezoekers een goede gebruikerservaring te geven, moeten de getoonde webpagina's in de zoekresultaten echter aan bepaalde eisen voldoen. En het kan zomaar zijn dat die eisen alsmaar strenger gaan worden.

RESPONSIVE WEBSITE OF NIET?

Heeft u een responsive website? Dan is er geen probleem. De desktopversie en de mobiele versie verschillen qua inhoud namelijk niet veel van elkaar. Maar heeft u een aparte mobiele versie van uw website naast de desktopversie? Dan is de mobiele variant vaak een afgeleide, mindere versie van uw desktopwebsite. Met als gevolg dat uw mobiele versie leading wordt. Een mobiele versie met minder content en minder backlinks dan de desktopversie, kan dus van invloed zijn op uw posities binnen de zoekresultaten van Google.

Is dit bij uw het geval? Denk er dan goed over na of u deze situatie wilt behouden. Ons advies is om dit vooral niet te doen. Want als u minder content aanbiedt op uw mobiele website, kan het zo zijn dat uw website daalt in ranking.

INVESTEER IN EEN MOBIELVRIENDELIJKE WEBSITE!

Deze verandering binnen Google is een goede reden om te investeren in een responsive website. Want met alleen een mobile friendly website bent u er nog niet. Voor een goede indexering is het belangrijk dat uw mobiele webpagina's geen relevantie inhoud missen. Deze website moet dus zoveel mogelijk dezelfde inhoud bevatten als de desktopversie van uw website. Dat bereikt u dus door uw website responsive op te zetten.

GOOGLE PAGESPEED WORDT NOG BELANGRIJKER

Ook is de laadtijd van uw mobiele website een zeer belangrijke factor. Snelheid en gebruikerservaring gaan namelijk een nog grotere rol spelen binnen de index van Google. Zorg er daarom voor dat de snelheid van uw website of webshop voldoet aan de nieuwe normen van Google.

HOE SNEL IS UW WEBSITE?

Controleer zelf de snelheid van uw zakelijke website via onderstaande link en oordeel zelf:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/.

WILT U EEN SNELLE WEBSITE LATEN MAKEN?

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    045 - 5355252

Volg ons ook op social media

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?