Full service internetbureau Limburg

Website, webshop, online marketing & meer...

GOOGLE KIEST DE KANT VAN DE GEBRUIKER

Google wordt strenger en kiest meedogenloos de kant van de gebruiker. Hoe sneller (PageSpeed) uw website is, hoe hoger u zult scoren in de zoekresultaten van Google.

DE LAADTIJD IS EEN BELANGRIJKE SEO RANKING FACTOR

Google heeft aangegeven websites met een hoge PageSpeed beter en hoger te laten scoren in de zoekmachineresultaten. Mensen zijn namelijk van nature ongeduldig en websitebezoekers al helemaal. Drie seconden wachten is veel, vijf seconden al helemaal. En om dit "ongemak" voor websitebezoekers tot een minimum te beperken is snelheid een belangrijke SEO-ranking-factor geworden. Dat betekent dat het meer dan ooit de moeite loont om uw website te optimaliseren.

GOOGLE BELOONT SNELLE WEBSITES

Pas uw laadsnelheid aan of u telt niet meer mee!
Niks is vervelender dan een website die te lang nodig heeft om in te laden. Tegenwoordig willen we op het internet alles snel hebben. Informatie opzoeken, een product bekijken of online iets kopen. Mensen houden van snelle websites, en ook Google deelt deze mening. Naast de focus op mobiele websites (Google Mobile First), focust Google zich nu ook op de prestaties van websites. En dat betreft de laadsnelheid. Google eist namelijk dat een website mobielvriendelijk, veilig en snel is.

USER EXPERIENCE

Waarom laadsnelheid als rankingsfactor?
Het gaat om de 'user experience' oftewel de gebruikerservaring of gebruiksvriendelijkheid. Hier is Google heel gek op. Een gebruiksvriendelijke website heeft als voordeel dat de conversie toeneemt.

Een website die snel is, is echt heel belangrijk voor Google, voor uw bezoekers en uw onderneming. Uit een onderzoek van Google is gebleken dat 40% van de bezoekers de website verlieten die meer dan drie seconden nodig had om te laden. Daarnaast waren 70% van online shoppers minder bereid om een online aankoop te doen op een webshop die niet goed of niet snel presteerde.

WEBSITE OPTIMALISATIE

Kortom, het optimaliseren van de laadsnelheid van uw website is zeer cruciaal! Hoe sneller uw website is, hoe hoger u zult scoren in de zoekresultaten van Google. En dat wilt u toch ook?

GOOGLE PAGESPEED INSIGHTS

Hoe snel is uw website?
Er zijn op het internet diverse tools die de laadsnelheid duidelijk in zicht brengen. Meestal wordt hier ook aangegeven waar eventuele fouten liggen en wat de oorzaak is. Een zeer betrouwbare bron is PageSpeed Insights van Google. Via Google PageSpeed Insights krijgt uw website een score, op schaal van 1 tot 100, en worden de prestaties weergegeven voor desktop en mobiel. Heeft u een rode score, dan wordt het tijd dat uw website zo spoedig mogelijk geoptimaliseerd wordt!

DE OPLOSSING

Wat kunt u hieraan doen?
Laadsnelheid is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Met dit technische variant van optimaliseren worden onnodige grote bestanden, plugins, afbeeldingen etc. verwijderd of aangepast.

Uiteraard vergt dit speciale kennis.
Haalt u per ongeluk een cruciaal onderdeel van de website weg zonder de juiste methode toe te passen dan heeft u kans dat de hele website niet meer goed werkt. Laat het optimaliseren van uw website dus over aan een professional zoals Stradius. Wij hebben de nodige kennis en ervaring in het optimaliseren van uw website.

MEER INFORMATIE

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52

ONZE EXPERTISE

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?