Full service internetbureau Limburg

Website, webshop, online marketing & meer...

HTTPS-WEBSITES HOGER IN GOOGLE

Beveiligde websites die beginnen met HTTPS scoren hoger en beter in Google dan voorheen. Bij gebruik van HTTPS worden persoonlijke gegevens versleuteld verzonden.

HTTPS WEBSITES KRIJGEN HOGERE RANKING IN GOOGLE

Van tijd tot tijd is er een ontwikkeling binnen de Google zoekmachine waar iedereen over spreekt. Google is gestart met het geven van een 'boost' in de ranking voor websites die gebruik maken van een sterke HTTPS encryptie.

WAT IS HTTPS ENCRYPTIE?

Normaal webverkeer loopt via het HTTP-protocol. HTTPS is een uitbreiding daarop met als doel een veilige uitwisseling van gegevens tussen de gebruiker en de server. Bij gebruik van HTTPS worden alle gegevens 'versleuteld' waardoor het zeer lastig is om voor een buitenstaander om deze in te zien.

IS EEN VEILIGE WEBSITE BETER VOOR SEO?

Google stelt dat hun eigen diensten allemaal via HTTPS lopen en wil graag ook dat andere websites dit doen. Zo wordt een steeds groter deel van het Internet veiliger.

EEN PLUSPUNT RICHTING UW WEBSITE GEBRUIKERS

Voor een groot voordeel in Google moet u zeker niet overgaan op HTTPS, maar voor de uitstraling en de betrouwbaarheid van de website richting uw gebruikers is het zeker een groot pluspunt. Ook voor uw website gebruikers is het een fijne gedachte dat bij het bestellen van een product of gegevens via een contactformulier niet als platte tekst maar 'versleuteld' worden verzonden.

IS MIJN WEBSITE BEVEILIGD VIA HTTPS?

U kunt zelf snel zien of een website gebruikt maakt van het HTTPS-protocol. Kijk naar de adresbalk boven in uw browser, een veilige website is makkelijk te herkennen aan het slotje of een groen vlak voor de betreffende url.

Normaal : http://www.stradius.nl

Veilig: https://www.stradius.nl

Webdesign & webdevelopment Limburg ~ Stradius

UPDATE:

Vanaf juli 2018 zal de nieuwste versie van Google Chrome alle websites zonder https-verbinding als 'niet veilig' markeren. Websites met een ssl-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als 'veilig' gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder zo'n certificaat krijgen geen slotje en worden doorgaans ook als 'niet veilig' gemarkeerd. Vanaf juli zal de nieuwste versie van Chrome dit consequent doen voor alle http-websites.

MEER INFORMATIE?

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52

ONZE EXPERTISE

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?