ONDERNEMERS LET OP! IS UW WEBSITE WEL VAN U?

Een van de meest voorkomende problemen is dat een domeinnaam bij SIDN op naam van een ander dan de rechthebbende ondernemer staat geregistreerd.

BENT U OOK OFFICIEEL DE EIGENAAR VAN UW DOMEINNAAM?

Om de een of andere reden merken we steeds vaker vreemde zaken rond domeinregistraties. Een van de meest voorkomende problemen is dat een domeinnaam NIET op naam van de ondernemer is geregistreerd.

Een voorbeeld:
Een ondernemer heeft aan een webdesigner gevraagd om voor zijn nieuwe website ook de .NL domeinnaamregistratie te regelen. De webdesigner plaatst de registratie vervolgens op zijn eigen bedrijfsnaam en niet op naam van de opdrachtgever. In de meeste gevallen hoeft er dan bijvoorbeeld bij een verhuizing naar een andere hoster nog niets fout te gaan, zolang de webdesigner meewerkt en de verhuiscode wil verstrekken, tenslotte is hij als houder geregistreerd ('token' bij SIDN, 'auth code' bij bijvoorbeeld .com domeinen).

U BENT UW DOMEIN, WEBSITE EN E-MAIL KWIJT!

Maar stel, de webdesigner op wiens naam de domeinnaam ooit is geregistreerd, wil de verhuiscode NIET aan u verstrekken, of gaat zelfs failliet. Dan zijn de rapen gaar, u bent uw domein, uw website en uw e-mail kwijt. Of de webdesigner lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Een eventuele overdracht van het domein op uw naam kan dan niet worden doorgezet. Als het dan ook nog eens om een buitenlandse domeinnamen gaat, is het al helemaal een hopeloze zaak. Dan kunt u naar uw domeinnaam fluiten.

ONS ADVIES:

Sta erop dat uw domeinnaam geregistreerd wordt op uw eigen (bedrijfs)naam met uw eigen e-mailadres! Vraag naar deze gegevens, en bewaar deze heel goed.

MEER INFORMATIE?

Indien u geïnteresseerd bent in één van onze diensten, begrijpen wij dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Wij komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken tijdens een eerlijk adviesgesprek.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52

ONZE EXPERTISE

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

CONSULTANCY & CONCEPTING

Wilt u een persoonlijk en eerlijk advies op maat?

Bij het realiseren van een succesvolle online oplossing komt veel kijken. Wij begeleiden ambitieuze ondernemers graag door het hele proces, van concept tot exploitatie. Waar het vroeger heel gewoon was om een aardige buurjongen een website of webwinkel te laten maken, kan dat in 2018 echt niet meer. Het commerciële belang is gewoon té groot geworden en vereist daarom een professionele aanpak. lees verder

Volg ons ook op social media

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Stradius is uw partner in webdevelopment... en meer!