IS UW WEBSITE WEL VEILIG EN BETROUWBAAR?

Voorkom onnodige problemen, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker u zelf van een veilige website met een SSL-certificaat.

EEN SSL-CERTIFICAAT SCHEPT VERTROUWEN

De mate waarin u kunt aantonen dat uw website veilig, discreet en dus betrouwbaar is, speelt een steeds belangrijkere rol bij succesvol online communiceren of ondernemen. Bezoekers van uw website moeten zeker weten dat persoonlijke gegevens via een beveiligde verbinding ook daadwerkelijk alleen bij u terecht komen. SSL is de manier om transacties van gegevens zonder risico via internet te versturen en om aan uw bezoekers aan te tonen dat de website die ze bezoeken daadwerkelijk van u of uw bedrijf is. Niet alleen omdat consumenten steeds bewuster kiezen voor beveiligde en gecertificeerde websites, maar ook omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dit u simpelweg voorschrijft. Voorkom boetes, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker u zelf van een veilige, en dus succesvolle website met een SSL-certificaat.

PRIVACY GEVOELIGE GEGEVENS

Door het versleutelen van de gegevens die verstuurd worden via uw website, zorgt u ervoor dat deze data niet onderschept kan worden. Gevoelige en persoonlijke informatie van uw website bezoekers zoals bijvoorbeeld naam of e-mailadres kan zo niet in handen van cybercriminelen komen. Dit geeft niet alleen een veilig gevoel, maar is met het oog op de Meldplicht Datalekken ook nog eens een vereiste.

VERTROUWEN

Op dit moment kunt u websites met een SSL-certificaat herkennen door te kijken of er vòòr het www. gedeelte https staat in plaats van http. In de nieuwste versie van Google Chrome en Mozilla Firefox wordt het steeds duidelijker wanneer een website geen SSL-certificaat heeft. In eerste instantie zal Google en Firefox hiervan alleen bij websites die persoonsgegevens en wachtwoorden verwerken een melding maken in de browser. Bezoekers zien dan een bericht dat uw website onveilig is. Later dit jaar worden alle websites zonder SSL-certificaat gemarkeerd. De melding wordt dan weergegeven in de vorm van een rood driehoekje met uitroepteken in de adresbalk. In dat geval komt uw website en daarmee ook uw bedrijf onbetrouwbaar over. Een SSL-certificaat schept vertrouwen en ziet er daarnaast ook nog eens professioneler uit.

RANKING ZOEKMACHINE RESULTATEN

Google gaat nog verder met het stimuleren van het gebruik van een SSL-certificaat. Het heeft aangekondigd dat websites met een beveiligde verbinding voorrang krijgen in de zoekresultaten. Een SSL- certificaat draagt daarom ook nog eens bij aan uw zoekmachine optimalisatie en uw online vindbaarheid.

WETGEVING OMTRENT ONLINE BEVEILIGING

Het is verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Ondanks het feit dat dit is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermen nog steeds veel websites hun bezoekers niet tegen misbruik van hun persoonsgegevens en fraude met bijvoorbeeld hun creditcardgegevens. De meest beproefde manier om persoonlijke gegevens of inlogcodes te ontfutselen is door gebruik te maken van professioneel en authentiek ogende websites. Criminelen stelen zo een ‘digitale identiteit’ en gaan op naam van de slachtoffers financiële verplichtingen aan. De schade als gevolg van deze vorm van diefstal nam zulke grote vormen aan dat de overheid de noodzaak tot nieuwe wetgeving erkende. Om twijfel over de authenticiteit en betrouwbaarheid van een website én het bedrijf achter de website te voorkomen adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) dan ook het gebruik van een SSL-certificaat.

SSL CERTIFICAAT

Er zijn maar weinig websites die geen persoonsgegevens verzenden. Want niet alleen bij online aankopen of banktransacties worden er vertrouwelijke gegevens verzonden, ook een eenvoudig contactformulier vereist al extra aandacht voor de veiligheid van de identiteit van de bezoekers volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Een SSL certificaat is de ideale manier om aan bezoekers te tonen én te bewijzen dat de website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig en versleuteld is.

VERPLICHT

Dat de overheid de veiligheid van internetgebruikers serieus neemt blijkt uit het feit dat het NIET NALEVEN van de opgestelde regels streng wordt bestraft. Het CBP ziet er nauwlettend op toe dat de wetgeving ten aanzien van de beveiliging van het verzenden van informatie via websites wordt nageleefd en is gerechtigd om boetes uit te schrijven die kunnen oplopen tot wel €4500,-. Alhoewel dit stevige bedragen zijn, staan de kosten van de eventuele boetes in schril contrast met de schade die de bedrijven achter de websites oplopen wanneer deze als onbetrouwbaar en onveilig te boek komen te staan.

Normaal : http://www.stradius.nl

Veilig: https://www.stradius.nl

Internetbureau Stradius

REGEL UW SSL-CERTIFICAAT VIA STRADIUS

Heeft uw website nog geen SSL-CERTIFICAAT? Neem nu contact met ons op, wij helpen u graag!

UPDATE:

Vanaf juli 2018 zal de nieuwste versie van Google Chrome alle websites zonder https-verbinding als 'niet veilig' markeren. Websites met een ssl-certificaat tonen een groen slotje in de adresbalk en worden als 'veilig' gemarkeerd door Google Chrome. Websites zonder zo'n certificaat krijgen geen slotje en worden doorgaans ook als 'niet veilig' gemarkeerd. Vanaf juli zal de nieuwste versie van Chrome dit consequent doen voor alle http-websites.

MEER INFORMATIE?

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    (0)45 535 52 52

Volg ons ook op social media

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?