Wij maken het MKB online succesvoller

WEBDESIGN IS EN BLIJFT EEN VAK APART!

Iedereen kan tegenwoordig snel en makkelijk een website maken. Echter, webdesign is een vak apart!

VEEL "COWBOYS" ONDER DE WEBDESIGN BUREAUS ACTIEF

Zoals in elke sector, zijn er ook onder de webdesign bureaus heel veel "cowboys" actief. Iedereen die een beetje handig is met computers kan snel en makkelijk een website maken met een Content Management Systeem (CMS) zoals bijvoorbeeld WordPress en Joomla. WordPress is zeer populair omdat het namelijk een zeer lage leercurve heeft. Daarmee zijn dit soort CMS-websites dan wellicht mooi ogend en passend voor een grote onderneming die hiermee dan weer super professioneel omgaat, maar of dit ook voor een ZZP'er of MKB ondernemer de optimale oplossing is, betwijfel ik sterk.

TECHNISCHE EN INHOUDELIJKE WEBSITE EISEN

Veel ZZP'ers en MKB ondernemers kunnen namelijk zelf niet beoordelen of een website ook daadwerkelijk in technisch opzicht efficiënt is ontwikkeld. Een goeie en efficiënte website voldoet namelijk aan bepaalde stringente technische en inhoudelijke eisen.

UW WEBSITE BOVENAAN IN GOOGLE

Waarom is die techniek en inhoud zo belangrijk? Omdat hiermee de belangrijkste doelen van de website worden bereikt: goed gevonden worden, snelle verwerkingstijd, goed leesbaar op een mobiel apparaat en heel hoog scoren in de zoekresultaten van Google. Waarom? Omdat men op die manier zijn doelgroep zo snel en effectief mogelijk kan bereiken en dat is toch waar het om draait of niet?

MOOI OF EFFECTIEF?

Vaak wordt er echter slechts gekeken naar het uiterlijk, het grafisch design van een website en vergeet men al snel de technische effectiviteit. Doch neem als voorbeeld Marktplaats, qua design niet echt mooi maar wel bijzonder effectief.

WEBDESIGN IS EEN VAK APART

Een professionele website maken en rekening houden met de ontwikkeling van een responsive design tot zoekmachine optimalisatie (SEO) en van site-structuur tot beveiliging is en blijft een vak apart.

VERKOOPPRAATJES

Veel ZZP en MKB ondernemers krijgen dan ook vaker het advies van de "vakman" om tot aankoop van een CMS-website over te gaan omdat het zo gemakkelijk is. Echter, met een hamer bent u nog geen timmerman. Waarom? Omdat in combinatie met een theme/template (die men meestal gratis kan downloaden of voor een habbekrats kan kopen), is de website snel klaar voor gebruik. Vervolgens worden er nog wat extra functionaliteiten door middel van wat plugins of modules aan toegevoegd, en de website is compleet. Wat is het probleem? Onder de motorkap zit nog veel meer.

WILT U IETS OVER DE TECHNIEK ERACHTER WETEN?

Er zijn ontelbare themes/templates en plugins voor een Content Management Systeem als die van bijvoorbeeld WordPress beschikbaar. Deze themes/templates en plugins, vaak gemaakt door amateurs of hobbyisten, bevatten meestal misplaatste codes en zijn niet W3C-valid, en dat heeft weer een grote invloed op de ranking en de laadtijd van de website. Als een geïnstalleerde plugin niet tijdig wordt aangepast aan een nieuwe WordPress versie dan kan dat een conflict veroorzaken waardoor de complete website niet meer naar behoren functioneert. Alle geïnstalleerde plugins samen zorgen weer voor een trage website, en dit heeft weer invloed op de positie van de website in de zoekmachine resultaten van Google. Google eist namelijk dat een website een snelle laadtijd heeft en voldoet aan de Google Mobile First eisen.

VEILIGHEID

Ook hackers vinden populaire Content Management Systemen aantrekkelijk en zoeken naar fouten daarin, waarmee malware verspreid kan worden, of de complete website gehackt kan worden. Zodra een CMS website is gehackt is het lastig deze te herstellen.

ONDERHOUD

Heel veel ondernemers zijn meestal zo druk bezig met hun bedrijf te runnen, dat hun website up to date houden vaak niet hoog of in zijn geheel niet op de lijst van prioriteiten staat. Een zakelijke website heeft regelmatig onderhoud nodig. Ook een CMS website vraagt om regelmatig onderhoud. Ook als er helemaal geen gebruik van het CMS wordt gemaakt is periodiek onderhoud noodzakelijk en in sommige gevallen zelfs cruciaal. Een niet-actuele en slecht onderhouden website is voor de bezoeker niet interessant, zo oordeelt Google, hierdoor daalt de website dan ook in de zoekresultaten van Google.

WANNEER WEL EEN CMS GEBRUIKEN?

Een CMS is hoofdzakelijk van belang voor websites van grotere bedrijven met veel naamsbekendheid en veel bezoekers waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft. Voor een ZZP of MKB ondernemer met weinig tot geen naamsbekendheid en weinig bezoekers, is een CMS niet altijd de meest ideale keuze.

HTML5 TEGENOVER CMS?

Voor veel ZZP of MKB ondernemers is daarom een HTML5 website de meest effectieve oplossing om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachine resultaten van Google. Een HTML5 website met een responsive webdesign heeft een perfecte weergave op alle mogelijke apparaten zoals desktop, tablet en smartphones; laadt veel sneller; is via de website zelf onmogelijk om te hacken en behoeft technisch gezien geen onderhoud. Google eist dat een website veilig, snel en mobielvriendelijk is, hetgeen je op die manier bereikt.

EEN EFFECTIEVE WEBSITE LATEN MAKEN

Stradius bouwt zowel websites met een Content Management Systeem (CMS) alsook HTML5 websites. Wij lichten u precies in welk systeem voor u het best passend is. Maatwerk waarover u volledig tevreden bent is immers datgene waarmee wij ons profileren. Ons doel is ervoor te zorgen dat uw website voor Google geoptimaliseerd is en dat deze beschikt over een snelle laadtijd met schoon geschreven code voor een maximaal online resultaat.

OORDEEL ZELF

  Is uw zakelijke website niet voortdurend onderhevig aan veranderingen?
  Wilt u zo hoog mogelijk scoren in de zoekmachine resultaten van Google?
  Wilt u meer potentiële bezoekers bereiken en u professioneel profileren?
  Laat u het onderhoud van uw website liever over aan een professional?

MEER INFORMATIE

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent in onze diensten, dan begrijpen we dat u eerst persoonlijk kennis wilt maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en een eerlijk advies volledig op maat.

  DIRECT CONTACT    045 - 5355252

Volg ons ook op social media

  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius
  • Stradius

Vragen of geïnteresseerd in onze diensten?