Bereik met uw blog iedereen van Maastricht tot Groningen

Bereik met uw blog pagina's iedereen in Nederland van Maastricht tot Groningen

Bent u als ondernemer op zoek naar meer omzet en bent u zeker van uw producten en/of diensten? Als dit voor u niet van toepassing is, lees dan vooral niet verder. Op deze pagina delen we enkele essentiële tips die ervoor kunnen zorgen dat uw blogpagina's "goed" te vinden zijn van Maastricht tot Groningen.

U bent de beste loodgieter van heel Gelderland. Of de beste bakker van Limburg. Misschien bent u wel de allerbeste tekstschrijver van Zuid Limburg en knalt uw content alle concurrenten van het internet af.

U heeft er hélemaal niets aan wanneer uw zakelijke website niet gevonden wordt. U kunt namelijk niet verkopen aan potentiële klanten, als deze niet op de hoogte zijn over het bestaan van uw bedrijf.

Het is niet mijn schuld – er is gewoon te veel concurrentie

Steeds vaker merken we dat veel ondernemers het bijltje erbij neerleggen omdat zij denken dat de concurrentie simpelweg te groot is. Er bestaat geen enkele branche waarin geen kansen liggen op het gebied van vindbaarheid voor uw blogpagina's.

Denkt u dat de concurrentie oppermachtig is, besef dan heel goed dat:

 • Het aantal zoekopdrachten dagelijks groeit
 • De concurrenten óók hebben gestaan waar u zich nu bevindt
 • Er nog geen enkele website is die álle bezoekers binnenhaalt
 • David het in de meeste verhalen wint van Goliath

Het begint bij motivatie en de juiste kennis. Wilt u er écht voor gaan en weet u waar u op moet letten, dan heeft ook uw blog binnen de kortste keren een landelijk bereik van Maastricht tot Groningen.

Belangrijk punt: uw blog landelijk zichtbaar maken, dat is een geweldige doelstelling. Besef echter goed dat dit geen proces van enkele dagen is. Het kan namelijk maanden duren voordat u echt bezoekers vanuit alle windstreken op uw website ziet. Maar het gebeurt – en dat is voor u als ondernemer het belangrijkste.

Een blog schrijven – maar dan wel op de juiste manier

Het gaat vaak fout met zakelijke blogs. Veel ondernemers en website-eigenaren schrikken al direct af wanneer het woord 'blog' valt, maar het is een essentieel onderdeel van uw website. Laten we ervan uitgaan dat u een standaardstructuur gekozen hebt voor uw website:

 • Een welkomstpagina
 • Verschillende diensten of producten (uw verkooppagina's)
 • Een contactpagina + Google Maps
 • Algemene voorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Disclaimer

Met deze basis is niets mis, maar er ontbreekt iets. Iets van groot belang. U moet er namelijk voor zorgen dat er een constante stroom aan nieuwe informatie op de website komt. Waarom? Omdat Google daar ontzettend gelukkig van wordt, nét als de lezers die trouw terugkomen omdat ze geïnformeerd willen worden.

Daarom zijn blogs van groot belang. Doe het wel op de goede manier. Schrijf content die relevant is voor de bezoeker, laat zien dat u de expert bent op het gebied waarover u schrijft en help de bezoeker met concrete oplossingen en voorbeelden.

Onzinnige blogs waarin niets verteld wordt en waar niemand iets aan heeft, die staan al veel te veel op het internet. Heeft u toevallig slechte, onzinnige of nutteloze blogs op uw zakelijke website staan? Haal die dan zo snel mogelijk weg, want ze zijn dramatisch voor uw imago en uw ranking in zoekmachines.

Linkbuilding – de varianten bij uw blog!

Linkbuilding is van enorm belang. Niet alleen voor de gebruikers die zo veel makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken, maar ook voor Google is het van onschatbare waarde.

De Google-bot doorzoekt namelijk heel het internet. Daarbij maakt het gebruik van een database, waarna verschillende websites 'gecrawld' worden. Staan er hyperlinks op de website, dan worden deze gevolgd en geïndexeerd door de bot.

Wat betekent dit nou concreet? Stelt u zich eens voor dat u een gastblog geschreven hebt voor een website met een hoge autoriteit. Deze website wordt eerst door de bot gecrawld, en de bot ziet de link (met uiteraard de juiste ankertekst). Google weet dan dat deze website uw pagina relevant vindt en daarmee stijgt de 'waarde' van uw website pagina.

Met een hogere waarde komt uw pagina hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te staan, waardoor meer mensen uw pagina zien. Hierbij is het wel van groot belang dat het een natuurlijke, organische backlink is. Elke backlink waarbij staat dat het gesponsord is, is namelijk niks waard voor Google.

Linkbuilding is altijd tweedelig. Niet alleen backlinks naar uw zakelijke website zijn belangrijk, ook een goede interne linkstructuur is van groot belang.

Bye, bye, keyword density

Google kijkt niet meer naar de 'keyword density' wanneer de resultaten opgesteld worden. Er wordt nu gekeken welke pagina het beste antwoord geeft op de zoekintentie van de gebruiker. Dus:

 • De site moet concrete informatie geven over een bepaald onderwerp
 • De zoekintentie van de gebruiker moet duidelijk beantwoord worden
 • Google moet de website "goed" kunnen vinden

Dat laatste punt is het lastigst. Heeft u een jong domein zonder binnenkomende links van andere websites en is uw domeinautoriteit nog lang niet stevig? Dan overweegt Google niet eens om uw antwoord te tonen. Maar heeft u dit alles wél voor elkaar, dan krijgt u de fantastische mogelijkheid om in de featured snippets te belanden of gewoon op de eerste pagina te komen.

En dát maakt een wereld van verschil. Het lijkt niet altijd even relevant, maar meer dan 90% van de Google gebruikers kijkt niet eens op de tweede pagina. Hier moet wel bij gezegd worden dat vooral de jongere generatie nóóit op de gesponsorde resultaten klikt. Dus uw weg 'omhoog kopen', kunt u eigenlijk wel vergeten.

Zo wordt uw blog in heel Nederland gevonden

Om uw website goed vindbaar te maken in heel Nederland, daarvoor moet u even aan de slag. U heeft als ondernemer kwalitatieve content teksten nodig waarin u de vragen van uw bezoekers weet te beantwoorden en met hyperlinks zorgt u tevens ervoor dat de bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat zij zoeken.

Zorg ervoor dat er genoeg binnenkomende links (backlinks) zijn, zodat de PageRank van de pagina's op uw website sterker worden. Gebruik altijd de juiste interne linkjes met correcte ankerteksten op deze pagina's, dan maakt u ook andere pagina's op uw website beter vindbaar.

Onze Online Marketing diensten voor een toppositie in Google

Met een breed scala aan Online Marketing diensten vergroten wij op een effectieve manier de online zichtbaarheid en vindbaarheid van uw bedrijf, en doen dat door het inzetten van:

  Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
  Content Optimalisatie
  Technische Optimalisatie
  Online Adverteren (SEA)
  Social Media

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT