De laadsnelheid van uw website verbeteren

De laadsnelheid van uw website optimaal verbeteren

Een van de grootste ergernissen voor bezoekers is en blijft een trage website. Als een bezoeker te lang moet wachten voordat de website is geladen, kan de bezoeker afhaken en naar een andere website gaan. Helaas, alweer een gemiste kans. Daarbij is de laadsnelheid één van de factoren waar Google naar kijkt bij het bepalen van uw ranking in de zoekresultaten. Reden genoeg dus voor u als ondernemer om hier regelmatig speciale aandacht aan te (laten) besteden.

5 WEBSITE OPTIMALISATIE TIPS

1. Afbeeldingen optimaliseren

Slecht geoptimaliseerde afbeeldingen hebben een grote invloed op de laadsnelheid van uw website. Het is natuurlijk altijd mooi om te laten zien dat u creatief bent en dat u een mooi design hebt maar het mag uiteindelijk niet ten koste van uw bezoekers gaan. Gebruik altijd tekst waar mogelijk in plaats van een afbeelding. Gebruik bij voorkeur tekst als hyperlinks naar uw andere pagina's in plaats van afbeeldingen. Het gebruik van slecht of niet geoptimaliseerde afbeeldingen maakt uw website "zwaarder" en is van grote invloed voor uw SEO. (Zoekmachine Optimalisatie)

Optimaliseer uw afbeeldingen. Vermijd het verkleinen van uw afbeeldingen door middel van HTML. Dit is trouwens een van de meest gemaakte fouten door ondernemers die gebruik maken van een Content Management Systeem zoals WordPress en Joomla. Als uw afbeelding origineel bijvoorbeeld 1200 bij 768 pixels groot is en u heeft een afbeelding nodig van 450 bij 300 pixels, verklein deze dan en niet via HTML.

Rangschik uw afbeeldingen op uw server netjes op categorie. Uiteraard hebben uw geoptimaliseerde afbeeldingen een duidelijke naam. Geef altijd de juiste hoogte en breedte op. Maak vervolgens effectief gebruik van de alt tag.

2. Kies voor een goede hosting

Goedkoop is duurkoop, dat geldt zeker ook voor uw webhosting. Een goedkoop hostingpakket betekent vaak dat er op een server te veel websites actief zijn. Met als gevolg trage laadtijden of server-errors als resultaat. Investeer dus altijd in een goede webhosting.

3. Optimaliseer de code van uw website

Slecht geschreven HTML en CSS code, laadt langzaam. Zorg er voor dat uw website bestaat uit goed geschreven code. Browsers zijn slim, heel slim en weten precies wat de bedoeling is bij slecht geschreven code, echter wel ten koste van de laadtijd. Gebruik de title, description, keywords, h1-h6 tags. Maak gebruik van externe Javascript en CSS bestanden en geen inline style voor de opmaak van de pagina's.

4. Optimaliseer uw video's

Video aan uw website toevoegen kan de laadtijd van een website flink beinvloeden. Optimaliseer uw video's indien streamen via de website echt noodzakelijk is. Zorg altijd voor kleine video bestanden. Een veel betere optie is om uw video's op YouTube te plaatsen en deze op de website te embedden. Met embedden plaatst u dus een verwijzing naar de betreffende video op YouTube. Dit heeft namelijk geen invloed op de laadtijd van uw website, en is goed voor uw SEO.

5. Vermijd overbodige javascript

Leuk misschien zo'n digitaal klokje of de weersverwachting van de komende dagen. Maar is het echt een toegevoegde waarde voor uw website bezoekers? Als het niet direct van belang is voor uw website, verwijder deze dan. Alle JavaScript bestanden moeten namelijk worden ingeladen, hierdoor wordt uw website steeds trager en trager. Overbodige JavaScript kunt u dus het beste uitschakelen of nog beter gewoon verwijderen.

Hoe snel is de laadtijd van uw website?

Google Pagespeed Insights is een gratis tool van Google waarmee de snelheid van een website berekend kan worden. De beoordeling wordt berekend op basis van verschillende onderdelen en wordt uitgevoerd voor zowel smartphone als desktop.

Test hier de Pagespeed Insights score van uw website!

 

Onze Online Marketing diensten voor een toppositie in Google

Met een breed scala aan Online Marketing diensten vergroten wij op een effectieve manier de online zichtbaarheid en vindbaarheid van uw bedrijf, en doen dat door het inzetten van:

  Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
  Content Optimalisatie
  Technische Optimalisatie
  Online Adverteren (SEA)
  Social Media

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT