Is een CMS website altijd nodig

Is een CMS website altijd nodig?

Wilt u als ZZP of MKB ondernemer een nieuwe kwalitatieve website laten maken die meer moet zijn dan alleen maar een zakelijk uithangbord met informatie over wie u als ondernemer bent en wat u doet.

Heeft u dan altijd een CMS website nodig? Het antwoord op deze vraag is; soms wel, soms niet.

Een CMS (Content Management Systeem) maakt het mogelijk om dagelijks content op uw website zelf te beheren zonder dat u de code in hoeft te duiken. Het gebruik van een CMS heeft zowel zijn voor- als ook nadelen, en elk CMS heeft weer andere voor- en nadelen.

Laravel, Drupal of Joomla CMS

Een professionele CMS website laten maken is een goede keuze als u een website zelf wilt beheren en onderhouden. Wilt u regelmatig zelf de content teksten, afbeeldingen en links van uw zakelijke website zelf kunnen aanpassen? Zijn de pagina's van uw website onderhevig aan regelmatige updates? Dan is een website met een CMS zoals Laravel, Drupal en Joomla voor u als ondernemer de meest ideale optie.

Een HTML5 website is soms dé betere oplossing

Een HTML5 website is soms dé betere oplossing voor het MKB

Het overgrote deel van de zakelijke websites die wij realiseren zijn dynamische database gestuurde websites. Maar dat neemt niet weg dat een kwalitatieve HTML5 website laten maken voor veel ondernemers net zo goed en in sommige situaties zelfs beter, goedkoper en veel succesvoller kan zijn.

Een groot voordeel van een HTML5 website is namelijk dat het via de website zelf niet mogelijk is om deze te hacken. Een HTML5 website heeft geen Content Management Systeem en hoeft dus nooit te worden ge-update voor wat betreft cms, modules en plugins. Een HTML5 website laadt veel en veel sneller dan een website met een Content Management Systeem (CMS) en waardes van dicht tegen de 100/100 in Google Pagespeed Insights zijn mogelijk. Een HTML5 website laten maken kan men dus zeker overwegen, zeker als ZZP of MKB ondernemer die een nieuwe kwalitatieve website wilt laten maken die niet doorlopend zal worden uitgebreid met nieuwe content.

Uw voordeel van een kwalitatieve HTML5 website:

  Een super snelle laadtijd
  Foutloos geschreven HTML5 code
  De website is niet te hacken
  Upgraden website is niet nodig
  Ideaal voor ZZP en MKB ondernemers
  Een HTML5 website gaat langer mee dan een CMS website
  Alle moderne browsers ondersteunen het

Google PageSpeed Insights

Google Pagespeed Insights is een gratis tool van Google waarmee de snelheid van een website berekend kan worden. De beoordeling wordt berekend op basis van verschillende onderdelen en wordt uitgevoerd voor zowel smartphone als desktop.

Test hier de Google Pagespeed Insights score van uw website, en oordeel zelf!

Neem bijvoorbeeld deze website...

Niet elke website heeft trouwens een CMS nodig. Ook wij gebruiken voor deze website bijvoorbeeld geen CMS. Wilt u weten waarom? Omdat het voor ons als internetbureau binnen de Parkstad Limburg regio sneller en makkelijker is om direct de code aan te passen, in plaats van dit via een omweg te doen. Hierdoor bestaat ook deze website uit perfect geschreven code, heeft een snelle laadtijd, beschikt over een mobielvriendelijk webdesign en is dan ook volledig geoptimaliseerd voor een optimale zichtbaarheid en vindbaarheid in Google.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT