Is een One Page site geschikt als bedrijfswebsite

Is een One Page site geschikt als bedrijfswebsite?

Heeft u een website nodig? Waarschijnlijk wel. Zonder website is het in 2024 haast niet meer mogelijk om met andere bedrijven te concurreren. Toch vereist een zakelijke website laten maken altijd een financiële investering. Een die u misschien niet wilt doen, omdat u niet het belang ziet van een kwalitatieve website voor het online succes van uw bedrijf. Voor uw MKB bedrijf kan een One Page website eventueel de beste oplossing zijn. Een professionele zakelijke website voor weinig kosten en moeite, maar die wél voor uw MKB bedrijf het gewenste resultaat oplevert.

Waarom een zakelijke One Page website?

Zoals de term al zegt: een One-Page website bestaat uit één enkele pagina. Steeds vaker komt u dit soort vereenvoudigde websites tegen. One pagers zien er fantastisch uit en kunnen meestal binnen één dag in elkaar worden gezet. In een korte tijd kunt u dus over een professionele website beschikken. Maar een one page website beschikt over nog veel meer voordelen zoals:

Lage kosten: Een One Page website vereist geen ingewikkelde technische functies en is vrij snel in elkaar gezet.

Erg geschikt voor mobiel: One Page websites zorgen voor een gebruiksvriendelijke beleving op mobiel. Een groot voordeel is dat bezoekers niet via kleine buttons en menu’s door de website hoeven te navigeren om de juiste informatie te vinden.

Weinig content nodig: Veel organisaties vinden het lastig om genoeg webteksten te schrijven voor een website van een normale grote. Een one page website heeft u snel met de noodzakelijke content gevuld.

Visuele beleving: One Pagee websites zijn erg visueel en daarmee erg geschikt om een mooie website te creëren met veel beeldmateriaal.

De kenmerken van een One Page website

Een belangrijk kenmerk van een One Pager is de bijzondere gebruikservaring. Waar de bezoeker bij een multi-page website zelf zijn "route" bepaald, bent u bij een one pager verantwoordelijk voor wat de bezoeker te zien krijgt en wanneer. Een one page website kan uit allerlei verschillende elementen bestaan. Een standaard indeling voor een one page website kan er zo uitzien:

  Foto-slider en/of video-intro
  Bedrijfsinformatie en medewerkers
  Producten en/of diensten
  Portfolio/fotogalerij
  Contactgegevens en formulier

Uiteraard is er geen vaste volgorde en is de indeling van uw website geheel afhankelijk van uw organisatie en uw persoonlijke wensen.

Wanneer kiezen voor een One Page website?

One Page websites zijn voor verschillende soorten projecten geschikt zoals:

  Productpromoties
  Persoonlijke websites
  Online visitekaartjes

One Page websites zijn dus eigenlijk voor 2 situaties geschikt. Ten eerste als u een extra website nodig heeft om een product of dienst te promoten. Met een template voor een one page website heeft u zo een eenvoudige website vrij snel in elkaar gezet. Daarnaast is een one pager handig wanneer u zich persoonlijk of uw bedrijf online wil promoten en daarbij de kosten voor een website wil beperken. One pagers zijn erg geschikt voor persoonlijke websites of als online visitekaartje.

Omdat een One Page website slechts uit één enkele pagina bestaat is dit soort website niet aan te raden als u veel content heeft of als u van plan bent om op korte termijn uw website uit te breiden.

One Page sites en de vindbaarheid in Google

Worden One Page websites wel goed gevonden in Google? Dat is een vraag die wij vaak van ondernemers krijgen. Een geoptimaliseerde one pager kan eigenlijk net zo goed worden gevonden als een vergelijkbare site met 5 pagina’s. Anders gezegd zijn zowel websites met één pagina als 5 pagina’s niet zo sterk als grote websites met veel pagina’s, waardoor ze ook minder hoog scoren in Google.

Moet uw website echt goed worden gevonden op verschillende zoekwoorden? Dan is het belangrijk dat u uw website stelselmatig blijft verbeteren en dit betekent ook het creëren van nieuwe content. Vindt u een one page website eigenlijk genoeg voor uw onderneming, maar wilt u wel de vindbaarheid van uw website in Google verbeteren? Ook aan een one pager kunt u een blog koppelen. Op deze manier houdt u één pagina voor uw dienst(en) of product(en) en werkt u tegelijkertijd aan een betere vindbaarheid. Vanaf de verschillende blogposts plaatst u weer links terug naar de ‘homepage’ van uw one page website.

Heb ik met een One Page website genoeg?

Als een goede vindbaarheid van uw website een vereiste is, kan deze vraag dus eenvoudig worden beantwoord met: nee. Is de vindbaarheid niet belangrijk en wilt u graag snel een nieuwe zakelijke website beginnen, dan kunnen wij u een one pager zeker aanraden. In sommige gevallen is een one pager (incl. blog) zelfs genoeg voor de lange termijn. Bijvoorbeeld als u maar één product of dienst met weinig variaties aanbiedt. De meeste ondernemers zullen echter merken dat een one page website geen extra succes voor hun onderneming zal betekenen.

Een One Pager ziet er visueel leuk uit, maar om hoog in Google te scoren, is één pagina niet genoeg.

Het gaat dan niet alleen om uw positie in Google, maar ook het resultaat die de website bij de bezoeker boekt. Een one page website is een goed begin, maar om via uw MKB website meer opdrachten binnen te halen, is het belangrijk om uw zakelijke website te blijven verbeteren.

Template kiezen voor uw One Page website

Wilt u een One Page website laten maken? Dan is het handig om met een bestaande template te werken. Er zijn verschillende opties waar u als ondernemer uit kunt kiezen:

HTML templates. Heeft u enige kennis van HTML en CSS en bent u niet van plan om de inhoud regelmatig te wijzigen? Dan is een HTML template voor u misschien een goede optie.

CMS templates. Wilt u de inhoud zelf eenvoudig kunnen wijzigen. Kies dan voor een template voor uw CMS website. Met behulp van de template instellingen kunt u eenvoudig een leuke one page website zelf in elkaar zetten.

CMS templates met page builder. Wilt u nog meer mogelijkheden en de vrijheid hebben om allerlei elementen toe te voegen en te verwijderen? Bouw dan uw eigen one page website met behulp van een page builder. De mogelijkheden met dit soort templates zijn eindeloos.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT