Responsive webdesign voor een optimale gebruikerservaring

Responsive webdesign zorgt voor de meest ideale gebruikerservaring op desktop, tablet en mobiel

Responsive design ook wel RWB (responsive web design) genoemd, wordt gebruikt om automatisch de meest ideale gebruikerservaring te creëren voor websites en webshops op alle apparaten.

Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel verschillende apparaten op de markt waarmee u een website of webshop kunt bezoeken, dat het ontwerpen voor een standaard beeldscherm resolutie praktisch niet meer te doen is.

Met een responsive design lost u dit probleem op. Een website of webshop met een responsive design past zich namelijk automatisch aan naar de schermresolutie van het apparaat welke de bezoeker gebruikt.

Responsive webdesign voor een optimale gebruikerservaring

Waarom een optimale gebruikerservaring zo belangrijk is

Stel dat u onderweg bent met het openbaar vervoer en u ziet in de krant dat uw favoriete online shop uitverkoop heeft. U pakt natuurlijk meteen uw mobiel en surft naar de betreffende webshop. Als deze webshop geen ideale optimale gebruikerservaring op uw smartphone heeft, dan bent u snel weer weg. Als de betreffende webwinkel geluk heeft, probeert u het misschien later op de dag nog eens door gebruik te maken van uw laptop. Echter in de meeste gevallen komt de potentiële klant niet meer terug naar de webshop als hij of zij een slechte mobiele gebruikerservaring heeft opgedaan. Jammer, helaas alweer een gemiste kans.

Uw voordeel van een responsive webdesign

  • Optimale gebruikservaring. Dit is waar het allemaal om draait bij een responsive design. Doordat de resolutie van de website aangepast wordt aan het apparaat van de gebruiker is de website geschikt voor elk apparaat. Dit heeft een positieve invloed op het websitegedrag en eventuele conversiepercentage.

  • Eén URL-structuur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een mobiele website behoudt het responsive webdesign de oorspronkelijke URL-structuur. Dit is niet alleen gemakkelijker analyseren maar maakt het voor gebruikers ook eenvoudiger inhoud te gebruiken en te delen. Daarnaast helpt één URL-structuur het algoritme van Google, Bing en Yahoo bij het toewijzen van indexerings eigenschappen en dus voor een hogere ranking in de zoekmachine resultaten.

  • Snellere laadtijd. Gebruikers hoeven niet worden omgeleid naar een andere weergave, wat een positieve invloed heeft op de laadtijd. Niet onbelangrijk: de snelheid van een website heeft een grote invloed op het websitegedrag. Zo is bijvoorbeeld uit verschillende onderzoeken gebleken dat een trage webshop grote gevolgen kan hebben voor het conversiepercentage.

Responsive webdesign op basis van useability and visibility daar staan wij voor...elke dag weer opnieuw

Waarom kiezen voor Internetbureau Stradius?

  Service, service en nog eens service
  Persoonlijk contact en één vast aanspreekpunt
  Transparante en duidelijke communicatie
  Hoge kwaliteit en altijd oog voor detail
  Goede prijs-kwaliteitverhouding

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT