Website onderhoud zelf doen of uitbesteden?

Website onderhoud zelf doen of uitbesteden?

U heeft als ondernemer een prachtige nieuwe website laten maken voor uw bedrijf. U bent natuurlijk uiterst tevreden en kunt er weer voor een tijdje tegenaan. Maar wat nu?

Heel mooi natuurlijk, zo’n frisse nieuwe website maar dat moet natuurlijk ook in de toekomst zo blijven. Er zal door u als ondernemer een keuze gemaakt moeten worden, het staat namelijk vast dat de website goed beheert en onderhouden moet gaan worden. Maar hoe gaat u dit precies aanpakken? Natuurlijk kunt u het zelf doen, of iemand in uw bedrijf aanstellen voor deze taak, maar u kunt er ook voor kiezen om een externe partij in te huren om uw bedrijfs website vakkundig en snel te beheren en te onderhouden.

Zelf uw website onderhouden of toch uitbesteden?
Niet iedereen kan webdesigner zijn!

Welk doel wilt u bereiken met uw website?

Wanneer uw website slechts een informatieve functie heeft zal deze minder onderhoud vereisen dan bijvoorbeeld een webwinkel. Misschien volstaat het om periodiek eens te controleren of alles nog naar behoren werkt en om eventueel updates uit te voeren om te voldoen aan de nieuwste technieken. Het kan ook zijn dat uw website de grootste bron van inkomsten is en u daarom veel tijd en geld wilt spenderen aan het beheer en onderhoud hiervan. Dan kunt u denken aan periodieke updates zoals nieuwsberichten, beheer van sociale media, klantondersteuning via de website en het toevoegen van nieuwe pagina’s of producten.

Hoe groot is uw budget?

Natuurlijk speelt geld altijd een rol. Dit kan zijn in de vorm van tijd, die u anders kan gebruiken dan om uw website te onderhouden. Of in de vorm van een interne medewerker die moet worden opgeleid en per uur moet worden betaald voor deze taak. Uiteraard geldt hetzelfde voor het inhuren van een bedrijf voor het beheer en onderhoud van uw website. Deze diensten zullen ook betaald moeten worden.

Wat levert het u op?

Als u geld verdient met uw website. Omdat het grootste deel van uw klanten via deze weg komt, kunt u gemakkelijk de kosten afwegen tegen de opbrengsten. Maar vaak blijkt dat u hiervan geen duidelijk beeld heeft omdat u niet beschikt over voldoende informatie, of omdat uw website niet direct het doel heeft om uw omzet te verhogen. In dat geval kan een externe partij uitkomst bieden omdat zij wel de kennis en ervaring hebben om deze informatie voor u te verzamelen en daarmee uw website wel als omzetverhogend middel in te zetten.

Moet mijn website wel onderhouden worden?

Deze vraag hoeft u uzelf eigenlijk niet te stellen. Het antwoord is namelijk in alle gevallen JA. Elke website heeft onderhoud nodig, alleen de mate hierin is van belang. Maar een website die niet onderhouden wordt heeft geen toegevoegde waarde, niet voor uw website bezoekers en zeer zeker niet voor Google, sterker nog... het kan zelfs afbraak doen aan uw bedrijfs imago. Een niet onderhouden website hebben kan worden vergeleken met het ontvangen van uw klanten in een kraakpand. Hoe groot is de kans dat u zaken wilt doen met een bedrijf dat opereert vanuit een kraakpand? Juist... nihil dus.

Een goed onderhouden website scoort beter en hoger in Google

Heeft u voldoende kennis in huis?

Het hebben van een zakelijke webste is één, het goed en effectief beheren en onderhouden van een website is echter iets héél anders. Niet iedereen kan webdesigner zijn! Om een goed functionele website zelf te kunnen onderhouden is minimale kennis van de opbouw van een webpagina geen overbodige luxe.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld: page title, description, keywords, h1 - h6 tags, goed converterende seo geschreven content teksten, goed geoptimaliseerde afbeeldingen incl. alt-tags, interne link-structuur en nog veel meer...

Kortom, uw website onderhouden is een ware must. Hoe u dat doet, en hoe vaak hangt sterk af van bovenstaande zaken. Overweeg bovenstaande opties en neem vervolgens een wijs besluit.

Website onderhoud en beheer vakkundig en snel uitbesteden?

Wij bieden als internetbureau ondernemers de mogelijkheid om diverse werkzaamheden met betrekking tot website onderhoud en beheer vakkundig en snel door ons te laten uitvoeren. Hierdoor kunt u zich richten op uw eigen kernactiviteiten en doorgaan met uw eigen core business, en wij doen de rest.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag.

  DIRECT CONTACT